10 jul 2006

Er muslimer farlige og trangsynte?

MuhammedSaken med Muhammed-tegningene i vinter var en viktig oppvekker for meg. Vi nordmenn så med avsky på hvordan muslimene foraktet vår kjære ytringsfrihet, og vi lot oss sjokkere over hvor intolerente muslimene var. Hver dag så vi reportasjer med illsinte muslimer som ropte kamprop om hevn på nordmenn og dansker. Det var en litt merkelig stemning i landet, og alle var litt ekstra redde for å sette seg i nærheten av en mørkhudet fordi kanskje hadde han et bombebelte festet rundt magen?

FrP utnyttet muligheten for alt det var verdt til å igjen stolt utbasunere «Hva sa vi?» og oppfordre til å stenge grensene før sharia-lover ble innført i Norge og muslimene kastet oss ut av vårt eget land.

Slikt pakk som ikke visste å respektere ytringsfriheten kunne vi ikke ha noe å gjøre med lenger. Her i Norge setter vi nemlig ytringsfriheten meget høyt. Vi har en usedvanlig stor respekt for alle som er annerledes og som har et annet syn på verden enn oss!

Eller kanskje ikke.

Dessverre er vi noen triste egoister som egentlig bare ønsker at alle skal være like og ha de samme meningene som oss.

En undersøkelse foretatt av Aftenposten viste at kun 20% av nordmenn ønsker å tillate ekstreme grupper som nazister, rasister og muslimske fundamentalister å arrangere offentlige møter. Hele 25% mener at kommunister ikke bør få lov til å samles på samme vis. Var det ikke vi som holdt ytringsfriheten så høyt og sukket høylytt over at muslimene ikke tolererte andre syn?

Joda, men muslimer er mer krigerske enn oss, sier du kanskje. Se bare på Al-Qaida og alle terroraksjoner utført i islams navn. Vel, en tredjedel av alle nordmenn støttet i 2003 en amerikansk invasjon av Irak. �? tro at en muslim sin rettferdiggjøring av en terroraksjon avviker vesentlig fra vårt eget syn på nødvendigheten av å drepe 100.000 sivile i Irak for å «frigjøre» dem, er naivt. Det er en form for rasisme å tro at vår egen krigføring er «til det gode», mens islamister kriger fordi de er onde. Joda, Bush vil gjerne ha oss til å tro det, men Bush ønsker også likestilling av Intelligent Design med evolusjonsteorien i amerikanske skoler, så hvorfor skulle vi tro på ham?

Vi er hjernevasket til å tro at når Bin Laden styrter fly inn i World Trade Center, så er dette en grusom terroraksjon, mens når USA bomber et landsby i Afghanistan så er det for å gjøre verden til et bedre sted. Vi kan selvsagt snu dette på hodet og si at USAs bombing av sivile i Afghanistan er grusomme terroraksjoner, mens WTC var en del av Al-Qaidas krigføring for å gjøre verden til et bedre sted, fritt for amerikanskernes imperialisme, kapitalisme og moralske forfall.

Jeg kan ikke se noe som tyder på at USA sine hensikter er bedre enn de til Al-Qaida. Begge ønsker en verden styrt etter sine religiøse livssyn. Begge ønsker makt og kontroll over oljeressurser. Begge har like gode eller onde hensikter.

Er muslimer en trussel mot vår nasjon? Neppe. Muslimer er sympatiske mennesker akkurat som oss nordmenn. Å tro at det er vesentlige forskjeller mellom oss er rasistisk og naivt. Vi er alle mennesker som ønsker fred, frihet, arbeid, tak over hodet, en kjærlig familie og et godt liv. I begge kulturer finnes det utskudd, og mens deres medier garantert fremstiller oss fra vår verste side, gjør vi det samme mot dem. Vi er alle hjernevasket til å frykte «de andre», og det blir stadig lettere for fremmedfiendtlige grupper å verve tilhengere. Jeg tenker da på alt fra det amerikanske kristenkonservative høyre til norske FrP.

Har vi da så mye å briske oss over? Dreier ikke dette seg mye om hvem som tror på hva og hva vi selv er mest komfortable med? Skal vi se ned på muslimer som reagerer på vår «spotting» av Muhammed, mens vi selv bor i et land hvor religiøse grupper med loven i hånd kan diskriminere homofile, hvor kun en av fem vil tillate ytring av synspunkter som bryter med deres egne og hvor 1 av 3 stemmmer FrP, et parti som er fundamentalt fiendtlig mot andre kulturer?

Og hva skjedde egentlig etter karikatur-striden? Ble det krøllet et eneste hår på hodet til noen nordmann? Nei, det ble med ordene, og ordene er nettopp det ytringsfriheten dreier seg om!

Flattr this!

 • Forstå og bli

  Det er et fint ord " ytringsfrihet". For noen et dette et misforstått begrep i den grad at ytringsfriheten blir brukt til å krenke andres tro og ære! Når dette er sagt, tror jeg at det viktigste er å være et godt menneske fremfor å være muslim eller buddist. Det som er problemet med dagens mennesker er at de er opplært til å se saker og ting, men glemmer ofte et av de budskapene fra sine religioner, nemlig "Vis respekt og få respekt". Innenfor denne rammen kan man yte sin frihet slik at man gir uttrykk for sine tanker og ideer.

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomli

  Hvis man kun ytrer seg når man ikke risikerer å krenke noen, har ytringsfriheten ingen verdi.

 • http://www.leishacamden.blogspot.com Leisha Camden

  For noen et dette et misforstått begrep i den grad at ytringsfriheten blir brukt til å krenke andres tro

  Enhver tro bør krenkes. Tåler den ikke det, så var den ikke mye å samle på i utgangspunktet.

  Det som er problemet med dagens mennesker er at de er opplært til å se saker og ting, men glemmer ofte et av de budskapene fra sine religioner, nemlig «Vis respekt og få respekt».

  Vis meg så mye som én religion som har dette budskapet … ??

  Innenfor denne rammen kan man yte sin frihet slik at man gir uttrykk for sine tanker og ideer.

  Problemet, som du kanskje ikke gjerne vil ta inn over deg, er at det å som du sier gi uttrykk for sine tanker og idéer lett vil oppfattes som respektløst av mange, uansett hva din hensikt måtte være. Enkelte oppfatter det som en krenkelse å stille noen som helst spørsmål overhodet ved religionen de hengir seg til … ved rett og slett å være uenig krenker du troen deres. Derfor kan vi ikke ta hensyn til disse følelsene av krenkelse, for gjør vi det kommer vi ingen steder. Alt krenker en eller annen på et vis.

  Dette må selvfølgelig gjelde begge/alle veier. Men INGEN kan være fritatt for å få sine synspunkter krenket og/eller latterliggjort.

 • Magne

  Nei, de er ikke farlige og trangsynte, de er en katasrofe for den menneskelige sivilisasjon. De lever i en hallusinert verden, hvor døden er målet, og ikke livet. Kanskje er det derfor, at de uten overveielse sprenger seg selv, og uskyldige mennesker i luften. For det er vel bedre og være en død muslim, enn en levende, og den tankegangen er ikke vanskelig og forstå. Man skal bare se på hvordan det ser ut der de lever i søppel, evig fattigdom, og religiøs terror. Tror de fleste heller vil begå selvmord, enn et sånnt liv, men det er det jo han allah som bestemmer.

 • Frank

  Muslimer, som alle religiøse generelt, ønsker ikke fred, men å ta tvinge sin tro over på så mange som mulig. De velger å tro på en flere tusen år gammel bok fremfor moderne moralske verdier og sunn fornuft. Det er en skam at vi har bygget moskeer i Norge. Hiv dem ut.

 • nilsA

  » Frank:

  Muslimer, som alle religiøse generelt, ønsker ikke fred, men å ta tvinge sin tro over på så mange som mulig. De velger å tro på en flere tusen år gammel bok fremfor moderne moralske verdier og sunn fornuft. Det er en skam at vi har bygget moskeer i Norge. Hiv dem ut.»

  Det blir ganske så folketomt her hvis du kaster ut alle religiøse i en eller annen betydning av ordet.

  La oss se … omtrent halvparten av medlemmene av statskirka trur på gud, det blir to og en halv million eller så.

  Legg til de troende muslimene (ikke alle som kaller seg muslimer er troende) og baptister, pinsevenner etc – la oss si noe rundt en halv million?

  Da er vi et par millioner igjen.

  • Frank

   I USA så er vel det beregnet at rundt 70% av befolkningen er religiøse, men tallet er nok nærmere 40-50% siden mange ikke tør å stå frem. I Norge er nok tallet nærmere 10-15%. Skjønner ikke hvor du får det i fra at halvparten av medlemmene av den statskirken tror på Gud. Jeg kjenner en del som er medlem, og ingen av dem tror at eventyrfortellinger fra bibelen er sanne.

   • nilsA

    Tallene jeg har sett (ingen link dessverre) varierer mellom ca. 25 og 50% av den norske befolkning. Det lave tallet får man hvis man knytter det opp til spesifisering av hva/hvordan gud, Jesus og den hellige ånd er – det høye får man ved å ikke definere gudsbegrepet.

 • Pingback: Stor støtte til terrorisme blant danske muslimer? | unfiltered perception()

 • Kåre

  Et hvert menneske er like mye verdt og må møtes med respekt og venlighet. Jeg er ikke troende, men i prøver i min hverdag å leve opp til dette.

  Om det skal bli fred i verden, så tror jeg at alle mennesker må ha dette som «første bud».

  De religioner som har den tro at andre menesker ikke er like mye verdt, fordi de ikke tro på de samme de, må for en hver pris ikke få gjennomslag
  for sine verdier i det offentilge rom.

 • Frank

  vil ikke si at menneskehatendende muslimer er like mye verdt som resten av oss. få dem ut

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  @Frank: Hehe, jeg lar meg alltid fascinere av det åpenbare selvskuddet det er å komme med en slik uttalelse.

 • Frank

  muslimer er ute etter herredømme og de ser ned oss med andre verdier. står til og med i koranen. desverre kommer ikke nordmenn flest til å få opp øynene før det er for sent. bare håper det ikke skjer innen min levetid

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  @Frank: I motsetning til sånne som deg som ser på muslimer som «menneskehatere» som bør kastes ut av landet utelukkende fordi de er muslimer, uavnhengig av handling.

  Du er åpenbart en stor humanist i forhold til disse forferdelige muslimene.

 • Frank

  eneste grunnen til at muslimene strømmer inn i landet vårt er fordi de ikke klarer å gjøre noe bra ut av landet dems selv, så de drar hit for å snylte i stedet. vi har det så godt uten utlendinger

 • Magne

  Det er da 100% sikkert, at muslimske innvandrere kun kommer av en grunn. Her behøver de ikke og arbeide, for de kan ikke få et da de er totalt ukvalifiserte i et teknologisk samfunn. I stedet for, kan de holde evig ferie, få bolig, barnepenger, husleietilskudd, gratis hospitalsbehandling osv. og allt betalt av den arbeidende urbefolkning. Det har de gavmilde politikerne bestemmt, for de er jo store humanister, og det er lett og dele ut gaver, når man kan tvinge andre til og betale dem.
  Ergo er ikke muslimene i Europa fordi de kan like område, eller det,s befolkning eller kultur, kun av matrielle interesser. Derfor vil de ikke assimileres, det var slett ikke hensikten med og komme hit, det var økonomisk snyltreri. Og det vet alle, ihvertfall dem, som ikke lyger for seg selv.

  • Varm_kaffe

   Jeg vil faktisk takke deg… jo mer jeg leser innlegg som dine, jo mer blir jeg bevisst hvor «skumle» dere med slike fordommer er, og at rasisme og fremmedfrykt er et stort problem også i dag. Du har vært med på å åpne øynene mine, og tusen takk til deg for det :).

 • Frank

  helt korrekt, magne

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  Det er spennende å ha sterke meninger om saker og ting, men det er alltid viktig med en jevnlig reality check for å sjekke at ens ideer stemmer overens med virkeligheten.

  I følge SSB sin rapport i 2008 var sysselsettingen (4. kv. 2007) hos innvandrere fra Afrika på 49% og fra Asia 56,3%. Snittet for befolkningen er 71,6%. En stor andel kvinner som ikke jobber trekker drastisk ned tallene for disse ikke-vestlige innvandrere.

  Men sysselsettingen er i vekst. Innvandrere fra Afrika økte med hele 7,5 prosentpoeng fra 2005 til 2007, mye mer enn for befolkningen for øvrig. For asiater var økningen på 6 prosentpoeng.

  Hvorfor har gruppene fra Afrika og Asia spesielt lav yrkesdeltagelse? Her er en forklaring:

  I gruppene fra Afrika og tildels Asia finner vi på den annen side store andeler av flykt- ninger og familiegjenforente som trenger en viss tid på å komme inn på det norske arbeidsmarkedet. Den afrikanske gruppen domineres av flyktninger fra Somalia som har innvandret de siste årene. Blant de asiatiske er det mange nyankomne flykt- ninger fra Irak og Afghanistan.

  Tallene synker også vesentlig over tid. De som har bodd her noen år har en mye høyere sysselsettingsandel enn nye innvandrere/flyktninger. Det tar tid å finne seg til rette i et nytt land og ny kultur. (Og så skal vi heller ikke glemme at folk med «rare navn» ofte har vanskelig for å få seg jobb, selv om de vil aldri så mye…)

  Barn av ikke-vestlige innvandrere er også nesten oppe på normalt nivå med tanke på sysselsetting. Det er altså førstegenerasjonsinnvandrere, de første årene de er i landet, som skiller seg negativt ut.

  Når det gjelder arbeidsledighet så kom det i dag tall som viser at denne er synkende hos innvandrere:
  http://www.utrop.no/15919

  Andelen arbeidsløse er 10,6% hos innvandrere fra Afrika, og 6,6% for asiater. For befolkningen for øvrig er den på ca 1.5%. Selv om dette er en del høyere enn for «etniske nordmenn», så stemmer ingen av disse tallene overens med påstanden om at ikke-vestlige innvandrere ikke vil jobbe. De aller, aller fleste jobber akkurat som oss andre nordmenn, men det er naturlig at kulturforskjeller bl.a. med hensyn til kvinner i arbeid og at det tar tid å integreres, lære språk osv gjør at arbeidsledigheten bl.a. ikke-vestlige innvandrere alltid vil være noe høyere.

  Alt dette tallmaterialet taler altså sterkt i mot de mildt sagt uinformerte uttalelsene til Magne. Og basert på den dårlige norsk-rettskrivingen burde kanskje Magne også «assimileres» i større grad?

  Rapporten kan leses her (PDF): http://www.ssb.no/emner/02/sa_innvand/sa103/kap4.pdf

 • Magne

  Tja, Tjomlid, hvordan ser arbeidsmarkedet ut på Mars ? Her kan vi kun holde oss til facts, analfabetiske innvandrere går for det meste på sosial bistand. Kan godt være at de vil, hvis de får gå i burka, men de kan ikke brukes til noe. De som jobber, gjør det nesten pr. definisjon svart, taxi og kebab, gidder ikke betale moms, skatt osv. unntatt hvis de jobber i en etnisk norsk virksomhet, her kan de ikke svindle.
  Hva mitt språk anngår, så kan det være et par ordfeil. Men sånn kan det bli, når man har bodd i Danmark i 30 år, til gjengjeld, kan jeg både snakke og skrive dansk. Er altså assimilert. That,s the problem, men det har ikke noe med saken og gjøre. Det var en neder, Gunnar.

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  Det hadde vært interessant om du kunne dokumentere påstandene dine. Vis gjerne til noen undersøkelser som viser at dine tall er korrekte.

  For øvrig er det vel nesten ingen muslimer i Norge som går i burka. Det er uhyre sjelden, og en slik på stand viser bare hvordan du koker sammen argumenter basert på fordommer, heller enn fakta.

  Mine tall står der fjellstøtt. De aller fleste, over 90%, jobber nøyaktig som nordmenn ellers og betaler sin skatt og moms. Om de jobber som taxisjåfører eller i kebabsjapper er vel totalt likegyldig. De overlever bare hvis det finnes et marked, og det gjør det åpenbart, ergo leverer de tjenester vi nordmenn ønsker. Det skal vi være takknemlige for.

  Men, det har helt klart vært svært uheldige saker som viser at mennesker fra en del kulturer ikke har det samme forholdet til velferdsstaten som vi etniske nordmenn har. Unndragelse av skatt har vært et problem i enkelte bransjer, og det må vi til livs. Likevel er det hårreisende å se at du ikke evner å skille enkeltsaker profilert i media fra den jevne innvandrer. Denne type generalisering er veldig simpel.

  Fakta er at innvandrere betaler mer skatt til staten enn de mottar i sosiale ytelser. «Statistikken viser også at lønn utgjør 83,8 prosent av den samlede inntekten hos innvandrere, mens den for befolkningen som helhet utgjør 88,4 prosent.» Atter en gang tall som overhodet ikke stemmer overens med den svartmaling du bedriver.
  http://www.nettavisen.no/okonomi/article2481853.ece

  Når det gjelder ditt språk ville jeg aldri kommentert det om det ikke var for at et av dine store poeng i kommentaren var at muslimer ikke vil assimileres. Med det antar jeg også språklæring inngår, ettersom det er en stor årsak til problemer med å få arbeid. Når du da selv ikke makter å skrive korrekt norsk fordi du selv har bodd i utlandet en periode, så blir en slik argumentasjon litt selvskudd…

 • http://svevendeord.blogspot.com/ z

  Magne trenger ikke teite ting som fakta og logikk. Fakta og logikk er for naive fjotter som Gunnar som for blind til å se at sotrørene er her for å stjele pengene våre uten å jobbe. Dette er 100 % sikkert og i likhet med Magne kaster jeg ikke bort tid med å komme med kilder for disse 100 %.
  .-= zs siste blog ..Chileans Punished for Homosexual Tectonics =-.

 • Magne

  Hør Gunnar, du motsier deg selv. Ettersom at jeg skriver og snakker dansk, noe jeg har måtte klare på egen hånd, uten at samfunnet skulle betale, er jeg jo nettopp assimilert. Det er jeg på samtlige andre områder og. Nu går jeg ikke ut fra at du kan skrive på dansk, men hvis du kunne, ville du nok snart finne uta av, at når man bruker begge de to språk daglig, er det lett til og komme til og blande enkelte ord. Norsk bokmål er jo faktisk bare en fornorsket utgave av dansk.
  Men synes ikke det er noe viktig argumennt og komme med i denne sammenhengen. Vil til en hver tid kunne assimilere meg som borger i alle skandinaviske land, for jeg har hus i Sverige, akkurat som i Norge, og snakker godt nok svensk til og bli tatt for og være det, av svenskene selv. Kunne du det samme ?

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  Du må gjerne bruke min sleivkommentar om språket for alt det er verdt, men det hadde vært mer interessant om du kunne motsi all den dokumentasjon og statisikk jeghar lagt frem som motbeviser dine påstander om ikke-vestlige innvandreres/muslimers manglende moral og kyniske utnyttelse av det norske folk.

  Så langt har du ikke lagt frem annet enn svært farget subjektiv synsing, noe som faktisk er null verdt.

 • Magne

  PS. Gunnar, jeg bor fremdeles i Dk, som jeg har gjort det i 30 år, bare til orientering.

 • Magne

  Det kunne jeg godt, hvis jeg giddet det. Vi leser i pressen om alle mulige statistikker, og her i inngår feks. muslimenes store trykk på de sosiale middler, og at arbeidsløsheten er enorm. Dette prøver man og kamuflere, ved og gi dem innvalidepensjon, eller sende dem i aktivering, for så figurere de ikke som arbeidsløse, men reelt er de sosialklienter, derfor skal men ikke ete de statistikker rått, de kan manipuleres, etter formålet. Kriminaliteten er mere enn dobbelt så stor blandt ikke vestlige innvandrere, enn bland urbefolkningen. Du kan finne alle opplysningene ved og søke på nettet, jeg gidder ikke, fordi jeg leser det jeg leser, husker det, men lagrer det ikke noen steder. Bare søk på Google. Men du vil sikkert finne en statistikk som du foretrekker fremfor andre, de kan være direkte motsigende, altså manipulert.

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  Men dette er feil, Magne. Jeg har visst tall på syselsetting, ikke bare arbeidsledighet. Det gjelder altså de som faktisk jobber, ikke de som mottar sosiale tjenester. Selv om sysselsettingen er en del lavere enn for etniske nordmenn, av årsaker jeg allerede har forklart deg, så jobber flertallet av ikke-vestlige innvandrere.

  Kriminaliteten er i beste fall 30% høyere hos ikke-vestlige innvandrere enn hos etniske nordmenn, og da har man ikke korrigert for faktorer som at mørkhudede oftere kontrolleres og anmeldes enn hvite osv. Forskjellen er der, og den er trist, men laaaangt fra «dobbelt så stor», slik du hevder. Hvor i all verden har du fått det tallet fra?

  Dette har jeg ettertrykkelig dokumentert, med referanse til både norske og danske undersøkelser som alle viser det samme, samt tall fra SSB, uttalelser fra politiet og artikler fra forskning.no m.m. Les med fordel debatten i kommentarfeltet hvor en av dine meningsfeller legger frem all den dokumentasjon jeg antar også du kunne tenke deg å vise til, men hvor jeg viser at den rett og slett ikke viser det han tror den viser.
  http://blog.tjomlid.com/?p=2068

  Du kan gjerne si at «jeg gidder ikke dokumentere mine påstander», men da kan vi dessverre heller ikke ta deg seriøst i en debatt. Du bør faktisk frastå fra å slenge ut påstander rundtomkring hvis du ikke er villig til å underbygge dem når du blir spurt om dette. Jeg håper også du ser at det er uredelig argumentasjonsteknikk og framferdsel, spesielt når du sverter andre personer i dine uttalelser.

 • Magne

  Hadde forventet svaret, det er det samme hver gang. Man kan lese statistikker, som fanden leser bibelen. De som er ansvarlige for den ukontrollerte innvandringen av analfabeter, vil alltid pynte på dem til egen nytte.
  Man kan lese i pressen, at asylsøkere og innvandrere på sosialen, kriminelle osv. koster rundt 60 milliarder i året i Dk. Men propaganda er propaganda, er sikkert noen fra asylindustrien som kan «bevise» det motsatte. Men det er fint at du kikker i statistikkene, du finner de som passer best til dine synspunkter, og har bare rett. Sånn er det jo. Du kan fylde den her bloggen med alt hvad du vil av statistikker, men du kan ikke skjule det som folk i alminnelighet opplever i hverdagen, de som bor i områder med mange muslimske innvandrere. Her velter somaliere rundt i burka, mannen foran, den omskårne kone med barnevogn, betalt av sosialen, og 7 unger på slep.
  Selvfølgelig kan de ikke arbeide, for de kommer fra stenalderen. Men dine statistikker skal nok motbevise det, ikke tvil om det. Har du også statistik over hvor mange muslimske jenter som får amputert kjønnsorganene ? Har du jo nok, det og. Sikkert ingen.

  • Varm_kaffe

   «Men propaganda er propaganda»
   Stein, glasshus…

 • quasi

  Til å begynne med:

  «det som folk i alminnelighet opplever i hverdagen, de som bor i områder med mange muslimske innvandrere. Her velter somaliere rundt i burka, mannen foran, den omskårne kone med barnevogn, betalt av sosialen, og 7 unger på slep.»

  Lurer på hvordan man kan se på en dame i burka at hun er omskåret, sånn i hverdagen…?

  Lurer på om Magne noensinne har møtt en utlending? Han har tydeligvis både møtt dansker og svensker og klarer å omgås dem.. Har han noen gang vekslet noen hyggelige ord med en muslim, i en hyggelig sosial kontekst?

  Et slikt menneskesyn som forfektes her, at de som tror, mener og syntes noe annet enn «oss» er mindre verdt er forkastelig. Å tro at muslimer er en ensartet menneskemengde er idiotisk. I ethvert representativt utvalg mennesker vil du finne late, arbeidsky mennesker, genier, idioter, arbeidsomme mennesker og andre varianter, uavhengig av nasjonalitet, hudfarge og religion.

  Dersom jeg sier du er samme persontype som barndomsnaboen din vil du nok reagere. Men dere er jo fra samme plass, fra samme tid, oppvokst i samme kultur. Ergo er dere identisk. Dersom han er kriminell, må du nødvendigvis også være det. Alle nærmiljøer har en kriminell eller to. Derfor må alle nordmenn også være kriminelle.

  Det er ikke å stikke under en stol at i enkelte statistikker over kriminalitet er ikke-vestlige innvandrere overrepresentert. Dette har jeg ikke tenkt å forsvare. Det norske velferdssamfunnet og rike, naive nordmenn er et lett bytte for kriminelle. Men kriminaliteten utføres på forskjellig vis, alt etter hva man har midler til. De med ikke-vestlig bakgrunn går kanskje for de «lette» oppdragene, smugling, nasking/stjeling og voldtekter, som lett havner i statistikker, mens vestlige kriminelle har sine egne, vestlige svin på skogen..

  Noen innvandrere er «uønskede», personer som ikke noe samfunn er tjent med.

  Dette betyr ikke at alle innvandrere/muslimer er analfabeter. Ikke alle muslimer er konebankere. Ikke alle innvandrere er voldtektsmenn. Ikke alle nordmenn er født med ski på beina. Ikke alle mørkhudete er trygdesnyltere. Ikke alle kan skjæres over samme kam.

  Alle er imidlertid mennesker. Også de man ikke liker.

  Du kan heller gjøre din del for at innvandrere kan assimileres. Siden du er en kløpper både i norsk, svensk og dansk har du sikkert mye å bidra med. Det er ikke vanskelig å få en mulighet til å hjelpe. Kanskje du til og med får øya opp, og klarer å se annet enn sotrør i burka og turban.

 • Magne

  Quasi, vil gi deg rett i mye av det du skriver. De muslimer som vil integrere seg, jobber og gjør nytte for seg, er jo ikke noe problem. Det er nettopp de som isolerer seg i paralellsamfunn, i ghettoer, og lever som om de var i ørkenen, som er problemet. Når de ikke vil integreres, kan de heller ikke bli en del av samfunnet, får ikke jobb, og må leve på sosialtrygd.
  Jo du, jeg kjenner mange innvandrere, i den kommune jeg bor, er der snart 25% av dem, og mange har vært mine barns kammerater. Deverre medfører denne høye konsentrasjon, at området er et av de mest kriminelle i landet, spesiellt vold, voldtekter og gaterøverier mot etnisk danske, spesiellt unge, er utbredt. Selv arbeider jeg daglig med integrasjon av innvandrer barn, men det er ikke alltid noen lett oppgave. Feks. er det alminnelig at ungene blir holdt vekk fra barnehage, blir passet hjemmet uten kontakt til urbefolkningens unger. Når de så kommer i skole, snakker de bare arabisk, og så skal der brukes enorme ressurser for og lære dem språket, det slår bunnen ut av økonomien i skolen. Når de så er i skole, må ofte jentene ikke følge klassekammeratene over i Sfo,en, etter skoletid. Et eksempel jeg vil nevne er en pakistansk jente i 3. klasse, som så gjerne vil gå i Sfo,en, men hun får ikke lov, fordi hun skal lese koranen hver ettermiddag. Akkurat det samme har jeg opplevd med en somalisk jente i 1. klasse, hun måtte hver ettermiddag sitte og lære koranen på pc, og måtte heller ikke være sammens med kameratene. De må heller ikke være med på hytteturer med klassekammeratene osv. Alt dette pga. den sinnsyke religionen, som fungerer som en tvangstrøye, uten frie valg.
  De som vil leve sånn, har vlgt feil samfunn og bosette seg i, og burde sendes hjem. Et eksempel er en som skriver her på siden, leker «flyktning» men er konstannt på ferie i hjemlandet. Han roper og skriker, og hater tydeligvis det folk som forsørger ham. Et godt eksempel på en som burde settes på flyet, og ha evig innreiseforbud. det er sånne som skaper mistillit og ødelegger for de som oppfører seg ordentlig.

 • http://leishacamden.blogspot.com Leisha Camden

  I ethvert representativt utvalg mennesker vil du finne late, arbeidsky mennesker, genier, idioter, arbeidsomme mennesker og andre varianter

  Men det er ikke gitt at fordelingen av disse vil være lik i alle utvalg. Hvis du f.eks. har et representativt utvalg japanske menn og et representativt utvalg afrikanske menn, så ville ikke antallet arbeidssky latsabber være likt i begge grupper, for å si det sånn. Heller ikke hvis de to gruppene består av afrikanske menn på den ene siden og afrikanske kvinner på den andre.

  Alle mennesker er i utgangspunktet like mye verd, men noen kulturer er bedre, tildels mye bedre, enn andre. Det tjener ikke debatten å tilsløre dette.
  .-= Leisha Camdens siste blog ..Happiness is … =-.

 • Øistein Erikson

  Undersøkelsen av Aftenposten fremstår som svak. Finner ikke tall på drepte av amerikanere i Irak. Hvor er dette fra?

  Hva gjelder karikaturstriden, så gikk alle norske ut med unnskyldninger. Dermed ble det med ordene, som i flere tilfeller var dødstrussler rettet mot både forleggere og familiene deres. Dødstrussler er ikke bare ord. Det er straffbart. I Danmark fikk tegneren selv besøk av en mann med øks, men hadde heldigvis et eget panikkrom. Hvorfor i alle dager tror du han hadde panikkrom? Å tro at det er greit å ta det med ro så lenge det bare er ord er livsfarlig, bokstavlig talt.

  Uansett er dette en avsporing. Den ene urett rettferdigjør ikke en annen.

  Spørsmålet er hvorvidt det er greit å drive gjøn med religion og religiøse forestillinger. At du mener nordmenn er trangsynte og egoistiske er rett ut irrelevant.

  • Øistein Erikson

   PS: To tredjedeler av Norge var IKKE for USA sin invasjon av Irak ;)

 • http://uneulv.wordpress.com/ Une Ulv

  Lenken hit dukket opp på twitter, dette ble skrevet flere år før livet mitt begynte å rakne, takket være PK, et begrep jeg på denne tiden ikke kjente til.

  Så here it goes fra dagens perspektiv:
  Det store problemet er at utskudd ikke kan kritiseres i Norge (og andre steder) dersom de er muslimer. Dette var med på å ødelegge mitt liv. Så jeg vet dette helt objektivt og konkret.

  Ellers sier «dine» tall her ingenting om muslimer, men mest om noen nordmenn.

  At så mange gjør så mye for å forsavre noe som ikke bør finnes i en slik form i dag, er ufattelig rart. Hva er det med muslimer at de fortjener så mye mer omtanke enn andre?
  Har noen omtanke for oss som er deres ofre?

 • Espen Johnsen

  Det er store nyanser fra agendaen til vestlige demokratiske land og agendaen som blir ført i regi av islam. Å stille terror angrepet «9/11» opp imot invasjonen av Irak er en digresjon, utgangspunktene er ikke sammenlignbart. I ettertid er det mye som viser til at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen som ble fjernet fra Irak ved hjelp av Russisk etterretning (forsåvidt en sak av enorm propagandisk betydning, kritikk*). Dersom invasjonen ikke hadde tatt sted, lurer jeg virkelig på hva som hadde hendt. Ikke glem Russisk innflytelse i midtøsten er enorm (ISIS). Jeg mener artikkelen din er såpass umoden at den bør skrives på nytt.

  http://en.wikipedia.org/wiki/WMD_conjecture_in_the_aftermath_of_the_2003_invasion_of_Iraq#Alleged_Russian_involvement

  • Varm_kaffe

   Men gjør muslimske land som de gjør fordi de er muslimske? Europa i dag er for det meste demokratisk og fredelig, men vi har også hatt perioder hvor vi har gjort grusomme ting, gjerne som stolte kristne. På den annen side vet vi at muslimske rikene var foregangsland på blant annet forskning og kunst i lang tid, mens europeerne så vidt jeg vet lå langt etter. Så det blir i mine øyne veldig feil å ta en «stikkprøve» og si at akkurat nå er det fred i Europa og fundamentalisme og krig i Midt-Østen, ergo er vestlige mennesker fredelige mens Islam fører til krig.

   • Espen Johnsen

    det kommer veldig dårlig frem hva du mener og hva du er uenig i.

 • Dag Inge Hansen

  Historien viser at den vestlige kulturens konflikt med den muslimske kulturen har vært en kamp hvor vestlige verdier og kristne verdier har vunnet med økonomi og ressurser på mange felter. Man må se på hvor omskiftelige og ustabile muslimske stater har vært, selvsagt ikke alle kan settes i denne bås, men der potensialet for positiv utvikling har vært størst har de som regel falt dypest. De har vært basert på at befolkningen plutselig ender opp med for lite rettferdighet, demokrati, utdannelse. Man ser mekanismen i at de mest hardnakkede religiøse kreftene vinner gjennom muligens ungdommelig vitalitet og lettpåvirkelighet. En får da periodevis uro og opprør. Dette ser man jo opp gjennom de utallige maktkamper, attentat, borgerkriger og andre kriger som har blusset opp, som en evig runddans. Jeg vil nesten si at en slags utholdende verdenskrig har pågått i flere hundre år, og blusser opp i midtøsten og andre steder fra tid til annen. Islamistiske bevegelser har trolig eksistert hele tiden etter islam, men kulten med martyrer er faktisk best beskrevet med Jesus og disiplene og alle som ble henrettet i romertiden før kristendommen endelig fikk fotfeste i veren. Bahai-troen som kom i Iran år 1843 da den muslimske troen lenge har vært på nedadgående trend. Bahai-tekstene beskriver også helt fra starten hvordan forfølgelse, fengsling, henretting, osv skjedde tiltagende som blinde refleksreaksjoner. Dette kan ha bidratt til å gjøre de islamistene som fantes også på den tiden mer iherdige i å hevde sin rett og skape en kultur hvor det var mer og mer legitimt å forfølge annerledes troende. Mange muslimske stater har nå anerkjent bhai-troen, men Iran er unntaket. Det er mye vi i Norge ikke vet om denne historien. Mer kan leses her:

  http://www.bahai.no/index.php?id=1411&L=ptwdzykwyu

  Angående religion og vitenskap, så sier faktisk bahai-troen at det skal ikke være noen motsetning mellom religion og vitenskap. Man må arbeide for å forene de tidligere separate kreftene om tro og vitenskap som finnes. Bibelen er ment å være en opplæring av unge mennesker i tro på noe større enn dem selv. Viten som de behøver for å ha en anelse om hvordan vi ser på verden og hvor menneskets plass i verden skal være. Respekt for familien, samfunnet, og hva godt man kan gjøre om man står sammen om lover, rettferdighet, og tradisjoner som mennesker trenger.

Velkommen til Saksynt debatt!

Jeg ønsker en konstruktiv debatt. Her er noen gode tips:

Brudd på disse regler kan derfor medføre sletting og/eller permanent utestenging fra mitt kommentarfelt.

LUKK