11 aug 2011

Oslobomben: kl 15:25.22

Jeg har irritert meg mye over alle de inkorrekte tidsangivelsene for når bomben i Oslo gikk av den 22. juli 2011. Avisene skriver alt fra 15:20 til 15:30, og spesielt kl 15:22 og 15:26 er vanlige tidspunkt å se i avisartikler. Det siste tidspunktet stammer nok fra en sammenblanding med når politiet mottok første varsling om bomben som hadde eksplodert i regjeringskvartalet, men de andre tidspunktene virker bare som dratt ut av rompa på journalisten ved nabopulten.

Tidligere har jeg kverulert om at bomben i følge jordskjelv.no gikk av kl 15:25.19, men nå ser jeg at nettsiden har oppdatert denne informasjonen 1. august. Det offisielle tidspunkt er nå kl 15:25.22 i følge seismografiske registreringer og analyser:

Signalene ble registrert på NORSARs stasjon i Løten i Hedmark kl 15.25.38 norsk tid. De seismiske bølgene bruker ca 16 sekunder på å tilbakelegge strekningen fra Oslo sentrum til Løten.

NORSAR observasjoner enkel

Så der.

Flattr this!

  • http://www.lises.net/blogg lise

    Gunnar, det er viktig å ha kontroll. Det er viktig å vite når bomben sprengte, for dem som det er viktig for.

    Det som ikke er så greit, er å lett la seg irritere. Altså, av og til er det umulig. Kikk innom Nyhetsspeilet og prøv å være dannet i 20 sekunder. Heeelt umulig for folk som ikke lider av konspiratori-frykt.

    Men innenfor et tidsrom på noen få minutter – ikke så sjarmerende. Er det virkelig SÅ nøye?

  • sd

    Hvorfor downvote? greit å få tidspunktet riktig.

Velkommen til Saksynt debatt!

Jeg ønsker en konstruktiv debatt. Her er noen gode tips:

Brudd på disse regler kan derfor medføre sletting og/eller permanent utestenging fra mitt kommentarfelt.

LUKK