13 mar 2010

Terapeuter Uten Grenser

En Facebook-venninne som er utdannet fysioterapeut tipset meg forleden dag om nettstedet til firmaet Terapeuter Uten Grenser. Jeg fikk for moro skyld lyst å trekke frem noen høydepunkter fra nettsidene.

DSCN3214.JPG-for-web-normal.jpgSelskapet drives av Frank Ytreland og hans vakre vedheng, Julie Amaliksen. En meget søt og sexy kvinne. Og det hjelper nok på salget. Til og med jeg ville nok følt meg vesentlig friskere etter å ha blitt tafset på av henne…

Frank er heller ingen hvem som helst. Denne fyren vet hva han driver med, fordi han har fått en «utdanning» få eller ingen andre kan matche:

Ved hjelp av telepati har Frank mottatt kunnskaper fra Universet i omlag 20 000 timer om hvordan kroppen egentlig fungerer og hvordan alle sykdommer oppstår. Hovedsaklig dreier kunnskapene seg om energibanene i kroppen som ikke er synlige, men som er livsviktige for at kroppen vår skal holde seg frisk. Det høye kunnskapsnivået har ført til at vi har blitt funnet verdige til å arbeide som terapeuter på et veldig høyt nivå, med en helbredende kraft som ingen andre har. Kommunikasjonen med Universet brukes aktivt under behandlingen, og gjør at vi fortløpende mottar informasjon om klientens helsetilstand og mangler. I løpet av noen få minutter kan vi kartlegge årsaken til sykdommen/problemet og hva som skal til for å få vedkommende frisk igjen.

Yup. Telepatisesjoner med Universet tilsvarende 20.000 timer opplæring. Slå den alle dere medisinstudentwannabees!

Og hva kan Frank og Miss Fysio 2010 helbrede? Alt! Absolutt alt! Det har ingenting å bety hva slags sykdom eller problem du har, fordi de behandler kroppen som en helhet. Behandlingsmetodene er de velkjente og velprøvde teknikkene «håndspåleggelse, tankekraft eller ved å arbeide i aurafeltet nær kroppen«.

Vi trenger ingen medisinsk diagnose for å kunne hjelpe mennesker og fokuserer ikke på sykdom, da vi har som formål å gjenopprette balansen hos våre klienter.

Woo-woo-talk for:

Vi driter i hva du feiler da det eneste som betyr noe for oss er å gi inntrykk av at vi behandler deg slik at du gir oss pengene dine.

Men funker det? Vel, som enhver god alternativ behandler passer de på å helgardere seg:

Noen opplever en kortvarig forverring av tilstanden i dagene umiddelbart etter behandlingen. Dette er ikke en «bivirkning», men en naturlig respons som viser at kroppens egne helbredelsesprosesser er virksomme. Enkelte kan oppleve kvalme i forbindelse med mage-/tarm problemer. Andre kan oppleve trøtthet, muskelsmerter eller endring i urin og avføring. En kan også merke at kroppen etter hvert kommer mer og mer i balanse hvor du føler mer overskudd, bedre konsentrasjonsevne, bedre søvnrytme og at du er mer harmonisk og tilstede i egen kropp.

Med andre ord:

Over tid vil de fleste lidelser gå over av seg selv, så gitt at du gir deg selv nok tid og forventer litt opp- og nedturer i løpet av de neste dager, uker eller måneder, vil du til slutt bli frisk. Og da kan du takke oss.

Terapeutene kvier seg heller ikke for å bryte lovverket i sine lovnader om hva de kan kurere gjennom sin bullshit. Diabetes, øresus, isjas, ADHD, dysleksi og skiveutglidninger er bare et lite utdrag av alt de hevder å kunne forebygge og kurere. Og alt dette gjennom håndspålegging, auramanipulering og tankeoverføring.

Terapeuter Uten Grenser For Hva Slags Bullshit Vi Er I Stand Til Å Koke Sammen har selvsagt også sin egen teori om hva sykdom skyldes. En av hovedårsakene til de fleste lidelser er visstnok fødselsskader:

Det starter først med at barnets nakke blir utsatt for belastning nedover i bekkenet i forkant av fødselen. Under fødselen blir kraniet komprimert og nakken utsatt for store påkjenninger. Dersom barnets nakke og kraniet ikke har gått tilbake til sin opprinnelige posisjon innen de to første leveukene, har man en varig fødselsskade.

Disse «fødselsskadene» kan føre til både migrene, synsproblemer, dysleksi, ADHD, diabetes, stoffskifteproblemer, ryggproblemer, migrene, Parkinsons, Multippel Sklerose, kolikk, nyreproblemer og mye annet. Wow. (Det høres egentlig ut som den opprinnelige læren bak kiropraktikk, hvor enhver lidelse kan spores tilbake til subluksasjoner/»låsninger» i ryggraden.) Men dette er enkelt å forebygge hvis man bare vet hvordan:

I dagene etter fødselen kan en pleier holde barnet opp ned etter fotbladene i 3 minutter. Da vil hele skjelettet rette seg opp. Ankler, knær, hofter, bekken, rygg, nakke og kraniet finner tilbake til sin optimale posisjon. Samtidig mens barnet henger opp ned, vil lunger, mage, tarmer og nyrer finne sin rette plassering i kroppen.

Jadda.

Terapeuter Uten Grenser For Hvor Kyniske Vi Er Villige Til Å Være For Å Ta Dine Penger hevder også følgende:

Menneskekroppen er som en varmeovn. For å skape varme trenger den energi fra aurafeltet og kroppens 4 ulike energisystemer. Energisystemene er livsviktige for at vi skal kunne opprettholde kroppens funksjoner. Når energien sirkulerer fritt, fungerer kroppen optimalt og vi føler oss friske. For lavt aktivitetsnivå, usunn livsstil, følelsesmessige belastninger samt ulike former for mistrivsel, reduserer energinivået og gradvis vil kroppens energibaner lukke seg. Når energinivået avtar mister kroppen evnen til å holde på varmen og organene kommer i ubalane. Ubalanse over lengre tid danner grunnlaget for de fleste sykdommer. For å gjenopprette balansen må energinivået igjen økes.

Sagt på en annen måte: Jevnlig mosjon og sunt kosthold er viktig for å holde deg frisk. Hvorfor de føler et behov for å pakke inn noe som helsemyndighetene og skolemedisinen alltid har hevdet i aura- og energivås, er et mysterium. Men noe må de vel ha å vise til for å kunne ta rikelig betalt for sin «visdom». Etter å ha lidd seg gjennom universets mentale voldtekt skal Frank åpenbart ha noe igjen for sin tort og svie. Så de tar like godt kr 1500,- per time for sin behandling. For barn under 7 år koster det bare kr 1000,- per time.

Jada, du leste riktig. De behandler også barn under 7 år. Barn med potensielt dødelige sykdommer som diabetes behandles med tankeoverføring og håndspålegging. Men til en rabattert pris. Da er det vel greit da.

Disse terapeutene har virkelig ingen grenser…

Nå ble jeg likevel litt usikker på om det egentlig er fødselsskader eller lavt energinivå som skaper de fleste sykdommer…? Men dette er kanskje ikke for oss vanlige dødelige å forstå. Og uansett er informasjonen på websidene gjengitt svært forenklet i følge den søte disclaimeren:

Dette er kanaliserte kunnskaper, og kun en forenklet fremstilling av emnet.

Selvsagt.

En annen søt liten sak fra nettsidene er deres råd om at folk bør spise mer salt. Et noe ukonvensjonelt råd. Mer salt, fordi:

Saltmangel fører til lavt væskenivå i kroppens organer. For lite væske over lengre tid kan få katastrofale konsekvenser, i verste fall multiorgansvikt.

Men her nytter det ikke å spise vanlig salt som finnes i de fleste av våre matvarer. Nei, fordi dette saltet (NaCl) er «en unaturlig kjemisk form for salt som kroppen oppfatter som noe helt fremmed […] og kroppen kan ikke nyttegjøre seg av det«.

De Grenseløse har selvsagt også en kur for dette. Himalayasalt.

Saltet er dannet ved solens tørking av urhavet, og under dannelsen av Himalayafjellene ble saltlaget trykket ned under overflaten hvor det i dag ligger i på ca 500m dybde. Det er det reneste saltet på vår jord og er absolutt fri for forurensning. Saltet inneholder alle jordens 84 mineraler og sporstoffer. Det er i tråd med våre cellers sammensetning av salt, vann, mineraler og sporstoffer.

Det er fritt fra forurensing, men inneholder alle jordens mineraler og sporstoffer. Say what?

Så det var litt om Terapeuter Uten Grenser. Terapeuter som nesten setter en ny standard for hva slags bullshit som kan selges som behandling i dette landet. Det er hårreisende lesning, men jeg blir ikke sint, bare veldig, veldig skuffet.

Jo, forresten, jeg blir veldig sint også.

Flattr this!

 • http://www.junkfoodjunkie.no PoPSiCLe

  Hm… disse har jo norske nettsider. Bryter ikke noe av dette med kvakksalverloven? Burde det ikke være mulig å anmelde dem?
  .-= PoPSiCLes siste blog ..Forrige ukes Tweets – 2010-03-07 =-.

 • Livar

  Sterke saker. Han må vel være ganske utslitt etter å ha hatt kosmisk kontakt i mange år. 8 timer daglig i 7 år skulle vel omtrent bli 20000 timer! Mon tro om han har fått studielån for å holde seg i live under undervisningen.

  Kvakksalverloven er imidlertid avskaffet. Nå er det NIFAB som skal sjekke opp for oss. Og de er etter kort tid blitt meget kontroversielle.

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  Jeg har herved rapportert dem til Forbrukerombudet og lagret kopi av nettsidene slik de ser ut per i dag i tilfelle de endrer dem.

  Får håpe de får seg en smekk på fingrene.

 • http://humesrazor.blogspot.com Bjarte Foshaug

  Bra jobbet!
  .-= Bjarte Foshaugs siste blog ..Heuristikker =-.

 • http://leishacamden.blogspot.com Leisha Camden

  Dette beviser jo den gamle frasen om at the difference between genius and stupidity is that genius has its limits … o_O
  .-= Leisha Camdens siste blog ..Quote of the Week =-.

 • shonny

  Leisha Camden skrev den 14. mars 2010 kl 17:00

  Dette beviser jo den gamle frasen om at the difference between genius and stupidity is that genius has its limits … o_O
  Leisha Camdens siste blog ..Quote of the Week

  Hvilket ikke er ulikt min tyske favoritt:

  Gegen die Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

 • KS

  Meget bra at du har rapportert dem til Forbrukerombudet Gunnar, men hjelper det? På meg virker det som om Mattilsynet og Forbrukerombudet i kvakksaker tar på seg silkehanskene. Kanskje det er jeg som ikke følger godt nok med, men jeg hører sjelden om at slike saker bringes til retten eller at noen settes bak gitteret for denne svært alvorlige kriminalitetsformen som på det verste kan ha dødelige utfall.

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  Nei, jeg tror ikke det hjelper så veldig mye. På den annen side – en leser av bloggen min rapporterte for et par år siden Vitaelab til Forbrukerombudet, som igjen koblet inn Mattilsynet, noe som medførte at de fikk en solid smekk på fingrene. Ikke solid nok selvsagt, men de måtte hvertfall endre store deler av innholdet på sine nettsider og har nå endret fra «vitenskapelig dokumentert» til «det virker for meg» :-)

  Man får ikke stoppet praktiseringen av lureriet til Terapeuter Uten Grenser, fordi det er lovlig å praktisere, men man kan håpe at de får pålegg om å endre innholdet på nettsidene i det minste.

  Når det gjelder Nuform, så har de fått nedlagt forbud mot å markedsføre Nushape i Norge (se http://www.nushape.no). Derfor har de nå flyttet markedsføringen til Danmark, men nå har de også fått en advarsel og trussel om bot på 500.000 om de ikke fjerner all markedsføring i Danmark innen en viss nærtstående dato. Så det skjer da noen positive ting.

  Andre lesere av bloggen må gjerne også rapportere dem. Jo flere, jo større sjans er det vel at Forbrukerombudet gjør noe med det.

  Gå hit for å rapportere ulovlig markedsføring:
  http://www.forbrukerombudet.no/index.gan?id=11037573&subid=0

 • http://leishacamden.blogspot.com Leisha Camden

  Dessverre går det ikke an å forby dumhet, men verden hadde vært et veldig mye bedre sted om man kunne det … :-(
  .-= Leisha Camdens siste blog ..A rather grotesque question =-.

 • http://blog.tjomlid.com Gunnar Roland Tjomlid

  Dumhet er vel til en viss grad relativt/subjektivt, og det hadde vært synd om den rådende makt i så fall fant ut at skeptisisme var dumt… ;-)

 • KS

  Vitaelab er tilbake med løgnen «vitenskapelig dokumentert» i sin seneste reklame som ruller på TV2. Teksten vitenskapelig dokumentert er formet som et stempel og innrammet med en rød ramme, så dem virker ikke akkurat særlig påvirket av å være i søkelyset.

  Igjen kjempeflott at flere tar denslags på alvor, og spesielt takk for din innsats Tjomlid! Jeg skulle bare ønske at myndighetene hev av seg silkehanskene og begynte å se alvoret dem også. Det viser seg jo gang på gang at svindlerne driter i andres ve og vel, selv etter pålegg. I dag er det minimalt med risiko ved å drive med kvakkeri og det vet disse hjerteløse kladdene så inderlig godt.

 • http://www.serendipitycat.no ~SerendipityCat~

  Haha, jeg bare skriver meg på lista over de som vil ha sånn telepatisk kunnskapsoverføring – så kjekt! Bare kunne ligge her på sofaen og få all mulig utdannelse rett inn i hjernen da gitt, glimrende konsept! ;-)

  Bra du tok tak i saken!
  .-= ~SerendipityCat~s siste blog ..Anbefaling: “Smile or Die” =-.

 • shonny

  Grenseløs svindel.
  Men det ser ut til å ha blitt normen, og ikke unntaket. Dessverre.